Nieuws

Succesvol Summer Event bij Jasa

Het Summer Event dat distributeur Jasa op 26 augustus organiseerde, trof het niet met het weer. Ondanks de regen en de wind, trokken toch weer meer dan 300 resellers naar Zedelgem voor een babbel met de leveranciers van Jasa en voor een update rond de eigen QForce productlijn.

Op zijn Summer Event slaagt Jasa er steeds in het merendeel van zijn leveranciers naar Zedelgem te lokken. “We hebben geen uitgebreid aantal leveranciers, en dat houden we bewust ook zo,” zegt algemeen directeur Jan Vinckier. “Het heeft geen zin dat we veel interne concurrentie voeren tussen onze leveranciers.”
 
Jasa gooit momenteel hoge ogen met zijn ‘Back to School’-actie. “Vroeger vormden de maanden november en december een piek, tegenwoordig zijn augustus en september onze beste maanden,” zegt Vinckier. “Vroeger maakten bedrijven overtollig budget op met aankopen van computermateriaal op het einde van het jaar. Maar tegenwoordig zijn computers veel goedkoper, en bovendien ben je verplicht ze over 3 jaar af te schrijven.” ‘Back to School’ biedt hier een dankbaar alternatief. Jasa werkte een speciale actie uit, waarbij de klant voor 100 euro extra, bijkomend materiaal krijgt ter waarde van 240 euro: een Brother printer, eenTybotech rugzak , PCTools Spyware Doctor met antivirus, een Tybotech USB-stick van 4GB, een Tybotech multistekker en een pak kortingsbonnen (onder meer op de Brother cartridges). Deze ‘Back to School’-actie slaat op vier notebooks en een desktop. Vinckier merkt trouwens dat de markt van de desktop verre van dood is. Niet alleen bedrijven, die personeel hebben dat niet per se mobiel werkt, ook studenten geven vaker de voorkeur aan een desktop dan aan een notebook.
 
Op het Summer Event plaatste Jasa ook een paar nieuwigheden in de spotlight. Zo onder meer nieuwe QForce monitoren (18,5 en 21,5 inch), straks aangevuld met LED-monitoren, maar ook een All-in-One Monitor-PC, waarmee vooral op scholen en consumenten gemikt wordt. Verder ook een multitouch tablet-PC.  Later dit jaar komt Jasa ook met een nieuwe reeks business toestellen(15 en 17 inch) op de markt die ook van een docking station kunnen worden voorzien.
 
Opvallend is dat Jasa ook veel meer aandacht besteed aan de mooie design van zijn producten en inzake ‘looks’ zeker niet moeten onderdoen voor de A-merken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business