De langverwachte Canon EOS 60D voegt bewegend beeld toe aan zijn repertoire. Deze krachtige DSLR-camera kan vanaf nu films opnemen in Full HD-resolutie en heeft een kantelbaar LCD-scherm voor meer bewegingsvrijheid.   Deze opvolger van de EOS 50D heeft krachtige functies in huis voor toegewijde fotografen, zoals een 18 megapixel APS-C CMOS sensor en een […]

Advertentie

De langverwachte Canon EOS 60D voegt bewegend beeld toe aan zijn repertoire. Deze krachtige DSLR-camera kan vanaf nu films opnemen in Full HD-resolutie en heeft een kantelbaar LCD-scherm voor meer bewegingsvrijheid.
 

Deze opvolger van de EOS 50D heeft krachtige functies in huis voor toegewijde fotografen, zoals een 18 megapixel APS-C CMOS sensor en een DIGIC 4-processor voor het minimaliseren van ruis en nauwkeurige kleurweergave. Canon heeft het toestel met het Basis+-menu uitgerust om zonder veel werk hoogwaardige foto’s te maken en heeft dankzij interne RAW-beeldverwerking, geavanceerde autofocus en uitgebreide handmatige instellingen ook voor professionals genoeg te bieden.
 

Opvallender aan deze DSLR-camera is zijn 3 inch roteerbare LCD-scherm dat normaal eerder op camcorders is te vinden. Canon heeft videofunctionaliteit toegevoegd, zodat in Full HD (1.920 bij 1.080 pixels) bewegend kan worden geschoten tegen 24, 25 of 30 beeldjes per seconde. Externe microfoons en een HDMI-aansluiting zorgen dat de EOS 60 D meer is geworden dan alleen een camera.

Omdat dit toestel onderdeel uitmaakt van Canons uitgebreide EOS-lijn, is de 60D uit te breiden met gangbare accessoires en lenzen uit dit assortiment. Voor de standaarduitvoering, de EOS 60D body, vraagt de fabrikant 1.229 euro. De Canon 60 EOS 60D wordt begin oktober in de winkel verwacht.

Advertentie