Op 20 september organiseert Tech Data een workshop voor resellers die meer willen weten over de kansen in de markt voor interactieve whiteboards. Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met whiteboard-leverancier Smart. Interactieve whiteboards worden vooral in het onderwijs gebruikt, maar ook in het bedrijfsleven worden ze ingezet om efficiënter te vergaderen. Dit materiaal is […]

Advertentie

Op 20 september organiseert Tech Data een workshop voor resellers die meer willen weten over de kansen in de markt voor interactieve whiteboards. Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met whiteboard-leverancier Smart.

Interactieve whiteboards worden vooral in het onderwijs gebruikt, maar ook in het bedrijfsleven worden ze ingezet om efficiënter te vergaderen. Dit materiaal is aan een duidelijke opmars bezig. “Tegen het jaar 2012 zal één klaslokaal op zes met een digitaal whiteboard uitgerust zijn”, denkt senior consultant Colin Messenger van Futuresource. Hij pakt meteen met een paar van de grote voordelen van een digitaal whiteboard uit: de lessen worden een stuk boeiender, en het wordt heel wat eenvoudiger om inhoud uit de buitenwereld mee op het bord te krijgen. Volgens Messenger is het interactieve whiteboard vaak het derde technologisch element dat een klaslokaal binnenkomt: eerst een pc, dan een projector, en daarna ook een digitaal whiteboard. Crisis of geen crisis, in 2009 zag Futuresource een groei met 36% voor Europa, en dit jaar zou die zelfs meer dan 40% moeten bedragen. Vanaf 2011 voorzien de analisten een meer normaal groeipatroon, met 10% groei per jaar. De komende jaren moet het digitale whiteboard ook uit de klaslokalen breken en in het bedrijfsleven zijn ingang vinden. Daar worden ze geïmplementeerd in vergaderzalen om strategieën, cijfers,… op een duidelijke en actieve manier over te brengen.
 
Tijdens zijn workshop op 20 september wil Tech Data de resellers de mogelijkheid bieden om dieper in te gaan op de praktische zaken bij whiteboards. Dat gebeurt door middel van demonstraties. De workshop loopt van 13u en 16u, en vooraf inschrijven via de Tech Data website is de boodschap, want het aantal plaatsen is beperkt om de nodige interactiviteit te kunnen garanderen.