Nieuws

Gecrasht vliegtuig bevatte malware

De vliegtuigcrash van 2008 in Madrid werd mogelijk veroorzaakt door malware. Het centraal computersysteem van Spanair was geïnfecteerd.

Het gaat om vlucht 5022 van Spanair. Twee jaar geleden crashte het toestel vlak na zijn vertrek in Madrid. In totaal kwamen 154 mensen om, 18 personen overleefden het ongeval.

Volgens Msnbc, dat de Spaanse krant El Pais citeert, heeft het computersysteem van Spanair drie technische problemen niet opgemerkt. Eerder was al bekend dat onder meer de kleppen van het vliegtuig ingetrokken waren.

Een Spaanse rechter heeft nu bevolen om alle logs van de dagen voor de crash boven te halen voor een onderzoek. De resultaten daarvan zullen ten vroegste in december worden voorgesteld.

Veel is er niet bekend over de gevonden malware. Het zou gaan om een Trojaans paard, maar de exacte risico’s zijn onbekend. Zo is het nog niet duidelijk of de crash kon voorkomen worden, als de malware op voorhand zou ontdekt zijn.

Update 24 augustus 2010, 14.10 uur:
De malware werd gevonden op het centraal computersysteem van Spanair en dus niet op het vliegtuig zelf. Het artikel en de titel zijn hiervoor aangepast.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business