Nieuws

Hoofd App Store maakt scheet-apps

De persoon die mee waakt over de kwaliteit in Apples App Store is stiekem een maker van heel wat onvolwassen scheettoepassingen voor de iPhone. Dat ontdekte Wired.

Philip Shoemaker is directeur applicatietechnologie bij Apple. Hij staat in voor het App Store-proces en in die functie waakt hij mee over de kwaliteit van de ingediende applicaties. Hij kan samen met zijn team toepassingen weigeren die niet voldoen.

Schoemaker houdt er ook nog andere activiteiten op na: onder zijn alter ego Gray Noodle maakte hij de toepassingen Animal Farts en de urineersimulator iWiz.

Geïnteresseerd in flatulente dieren?
Animal Farts is volgens de omschrijving een “gemakkelijk te gebruiken toepassing, gericht op iedereen die geïnteresseerd is in het horen en voelen van dierenscheten.”

iWiz simuleert dan weer “de ervaring van heel lang te urineren”. De toepassing belooft dat het je vrienden doet geloven dat je nooit ophoudt met plassen. Het kan volgens de omschrijving ook verschillende manieren van urineren nabootsen: snel, traag of met druppeltjes.

Niet verboden
Normaal mogen werknemers van de App Store geen eigen toepassingen verkopen.Toch is er geen probleem in dit geval.

Apple legde het probleem aan Wired uit: “Philips’ toepassingen werden geschreven, ingediend en goedgekeurd voor hij een Apple-werknemer werd. Zijn ontwikkelervaring en -perspectief is een van de waardevolle dingen die hij bijdraagt aan het team. Het beleid van Apple laat toe toepassingen in de App Store te houden die dateren van voor iemand bij Apple werkt.”

Hoewel Apple deze zaak minimaliseert, zit Schoemaker er zelf wel mee in zijn maag. Toen hij hoogte kreeg van het verhaal in Wired paste hij zijn profielen op sociale netwerksites aan.

Uiteindelijk is het vrij opmerkelijk dat een maker van urine- en flatulentiesimulators bij Apple aan kwaliteitsbewaking doet. Er zijn immers al toepassingen afgekeurd om morele redenen, bijvoorbeeld bij seksueel getinte inhoud. Met simulators voor lichaamssappen en -gassen zijn er blijkbaar geen morele problemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business