Nieuws

Chrome Web Store mogelijk in oktober

De Chrome Web Store van Google wordt mogelijk in oktober gelanceerd. Dit doet vermoeden dat Chrome OS-apparaten dan eveneens klaar zullen zijn.

Het lijkt erop dat Google er klaar voor is om applicatiebouwers te laten spelen met zijn Chrome Web Store. Een presentatie van Mark DeLoura en Michael Mahemoff tijdens de Game Developer Conference in Keulen, eerder deze week, verwees naar het afgewerkte product.

1UP.com laat foto’s en video’s zien waarmee de medewerkers van Google uitleg gaven over hoe ontwikkelaars apps kunnen leveren aan de webwinkel. Dit werd ook al aangekondigd tijdens Google I/O in mei.

Introductie oktober
Het merendeel van de presentatie werd overigens al verteld tijdens Google I/O, maar toch kwamen enkele interessante nieuwe kleinigheidjes aan het licht.

Zo suggereren DeLoura en Mahemoff dat de Chrome Web Store klaar is om in oktober gelanceerd te worden. Dit impliceert dat apparaten die zijn gebaseerd op Chrome OS eveneens in die periode hun opwachting maken. Het enige wat de fabrikant ooit over de beschikbaarheid repte, van een Chrome OS-minilaptop, was "in het late najaar".

Financiële regeling
Volgens het verslag over de presentatie is Google van plan om de ontwikkelaars een vergoeding te vragen van 5 procent voor de verwerking van hun applicatie. Dit in tegenstelling tot de praktijken van andere applicatiewinkels die 30 procent van de omzet krijgen. Ondersteuning voor verschillende valuta en in-game-transacties volgt pas volgend jaar

Een woordvoerder van Google onthoudt zich van commentaar op dit nieuws.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business