Nieuws

iReboot 1.1.1

iReboot kun je moeilijk een bootmanager noemen. Maar het tooltje steekt wel een handje toe bij het heropstarten van je multibootsysteem.

Na de installatie tref je het programma aan in het systeemvak van je Windowstaakbalk, waar het op de achtergrond actief blijft. Het geheugenverbruik is daarbij bescheiden.

Klik je het pictogram met de rechtermuisknop aan, dan verschijnen de namen van de geïnstalleerde besturingssystemen. Dat gebeurt ongeveer zoals je die ook in het bootmenu van Windows ziet verschijnen.

[download_file]

Doorstart bij herstart
Om bij de eerstvolgende herstart met een bepaald besturingsysteem op te starten, volstaat het om dit in het lijstje van iReboot te selecteren en je pc te herstarten. Heb je in iReboot ook de optie Reboot on Selection aangestipt, dan herstart je systeem meteen nadat je een besturingssysteem in het lijstje hebt aangeklikt.

Bij de herstart krijg je dan niet langer het klassieke Windowsbootmenu te zien, maar start je pc meteen door naar het systeem dat je in iReboot had aangeduid.

Niet meteen een indrukwekkende hoeveelheid tijdwinst, maar het is wel handig voor wie regelmatig naar een ander besturingssysteem overschakelt. En vaak net te laat reageert om de juiste keuze te maken in het Windowsbootmenu.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business