Databankspecialist Oracle daagt Google voor de rechter. Hun mobiele besturingssysteem Android zou een Javapatent schenden. Oracle vraagt Google om het gebruik van de gepatenteerde technologie stop te zetten. Het bedrijf eist ook een schadevergoeding. Volgens een persmededeling van Oracle heeft Google al meermaals heel bewust Javapatenten aan zijn laars gelapt. De Javatechnologie kwam in handen van Oracle nadat […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Databankspecialist Oracle daagt Google voor de rechter. Hun mobiele besturingssysteem Android zou een Javapatent schenden.

Oracle vraagt Google om het gebruik van de gepatenteerde technologie stop te zetten. Het bedrijf eist ook een schadevergoeding. Volgens een persmededeling van Oracle heeft Google al meermaals heel bewust Javapatenten aan zijn laars gelapt.

De Javatechnologie kwam in handen van Oracle nadat het Sun eerder dit jaar overnam. Het is historisch ook een speler op de markt van mobiele-telefoonsoftware. "Googles Android is een concurrent van Java als beheersysteem voor gsm’s en andere mobiele toestellen", luidt de aanklacht.

Aan de basis van Android ligt trouwens Java, maar dan niet de officiële versie van Oracle. Toen Google met Android startte, gebruikte het niet de implementatie die de rest van de sector ontwikkeld had. Een beslissing die ervoor zorgde dat toepassingen niet op alle telefoons werken.

De klacht is volledig online te lezen.