Het aantal mobiele-telefoongebruikers zal eind dit jaar gestegen zijn tot meer dan vijf miljard. Dat berekent het Europese observatorium voor informatietechnologie (EITO). Het aantal gsm-gebruikers verdubbelde de afgelopen vijf jaar. Momenteel zijn we met 4,5 miljard mobiele bellers en tegen 2011 zal dat met nog eens twaalf procent toenemen, verklaart het EITO. "Groeimarkten zorgen voor de […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Het aantal mobiele-telefoongebruikers zal eind dit jaar gestegen zijn tot meer dan vijf miljard. Dat berekent het Europese observatorium voor informatietechnologie (EITO).

Het aantal gsm-gebruikers verdubbelde de afgelopen vijf jaar. Momenteel zijn we met 4,5 miljard mobiele bellers en tegen 2011 zal dat met nog eens twaalf procent toenemen, verklaart het EITO.

"Groeimarkten zorgen voor de grootste toename van het aantal mobiele bellers", verklaart EITO-topman Bruno Lamborghini. "In de geïndustrialiseerde landen winnen vooral smartphones en mobiel internet aan populariteit."

Eind 2010 zullen in Duitsland ongeveer 111 miljoen gsm-abonnementen zijn afgesloten, het grootste aantal van Europa. Daarna volgen Italië (87 miljoen), Groot-Brittannië (81 miljoen), Frankrijk (62 miljoen) en Spanje (57 miljoen).

Rusland en de Verenigde Staten tellen respectievelijk 220 en 287 miljoen mobiele-telefoonabonnementen.