Nieuws

Vier jaar cel voor koppige netwerkbeheerder

De netwerkbeheerder van San Francisco heeft een straf van vier jaar gekregen. Hij wilde tijdens zijn job het wachtwoord niet aan zijn baas geven.

Terry Childs is verantwoordelijk voor het FiberWAN van de Amerikaanse stad San Francisco. In 2008 vraagt zijn meerdere hem naar het wachtwoord van het netwerk. Maar Terry weigert dat te geven. Zijn baas is niet bevoegd om het wachtwoord te bezitten, oordeelt hij.

De stad vindt Childs’ geheimzinnigdoenerij minder leuk. Uiteindelijk, na twaalf dagen, geeft Childs het wachtwoord aan de burgemeester. Maar de jury in een rechtszaak tegen hem tilt zwaar aan de feiten. Die oordeelt dat Childs de wet heeft overtreden door de stad toegang tot het beheer van hun eigen netwerk te ontzeggen.

Controlefreak
De aanklagers omschrijven Childs als een machtshongerige controlfreak die niet aan te sturen is. Zijn advocaat is het daar niet mee eens en omschrijft zijn cliënt als een man van karakter.

In de twaalf dagen dat Childs het wachtwoord niet afstond, is er niets misgegaan en bleef het netwerk gewoon draaien. De stad probeerde intussen wel zelf het wachtwoord te achterhalen. Dat heeft 900.000 dollar gekost, een bedrag dat Childs mogelijk zelf mag ophoesten.

Childs krijgt ook een celstraf van vier jaar, maar aangezien hij al 755 dagen in hechtenis zit, kan hij snel vrijkomen met strafvermindering. Volgens de advocaat van Childs is beroep nog steeds mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business