Microsoft werkt opnieuw aan een eigen mobiele telefoon. De Menlo is een prototype in een onderzoeksproject. De technologiereus uit Redmond werkt aan een mobiele telefoon met een touchscreen. Het toestel zal Menlo heten, zo staat in het onderzoeksrapport met als titel ‘Gebruikservaringen met activiteitsgebaseerde navigatie op mobiele toestellen’ (pdf). “Menlo is een prototype van een […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Microsoft werkt opnieuw aan een eigen mobiele telefoon. De Menlo is een prototype in een onderzoeksproject.

De technologiereus uit Redmond werkt aan een mobiele telefoon met een touchscreen. Het toestel zal Menlo heten, zo staat in het onderzoeksrapport met als titel ‘Gebruikservaringen met activiteitsgebaseerde navigatie op mobiele toestellen’ (pdf).

“Menlo is een prototype van een mobiel toestel met een capacitief aanraakscherm (4,1 inch diagonaal, 800×480) dat Microsoft Windows Embedded CE 6.0 R2 draait en een drie-assige accelerometer van het type Bosch BMA150 aan boord heeft. Het heeft ook een Bosch BMP085 digitale drukmeter.”

Niet te koop
Blogger Mary Jo Foley van ZDNet.com, gespecialiseerd in Microsoft, heeft al bericht over het onderzoek. Zij verwacht niet dat Microsoft de telefoon zelf gaat bouwen. Dat heeft het wel geleerd uit het debacle met de Kin, volgens Foley. Dat toestel was als een sociaalnetwerktelefoon bedoeld, maar is twee maanden na zijn lancering al uit de handel gehaald.

Foley gokt dat Microsoft zich blijft richten op een nieuw mobiel besturingssysteem, dat dan op een veelheid van toestellen draait. Deze onderzoekspaper is een onderdeel van de ontwikkeling van zo’n nieuw besturingssysteem.