De broncode van Debian 6.0 is bevroren op de conferentie Debconf10. Binnen zes maanden is er een nieuwe stabiele versie van het besturingssysteem. De aankomende stabiele release van Debian heet Squeeze en zal eruitzien zoals de code er nu bijligt. Er worden tot de release geen nieuwe functies meer bijgevoegd. Gebruikers kunnen geen nieuwe versies […]

Advertentie

De broncode van Debian 6.0 is bevroren op de conferentie Debconf10. Binnen zes maanden is er een nieuwe stabiele versie van het besturingssysteem.

De aankomende stabiele release van Debian heet Squeeze en zal eruitzien zoals de code er nu bijligt. Er worden tot de release geen nieuwe functies meer bijgevoegd. Gebruikers kunnen geen nieuwe versies van hun software meer uploaden.

Bugs jagen
Nu de code bevroren is, gaat de volledige aandacht naar het bijschaven van de software. De ontwikkelaars moeten zich nu concentreren op het verwijderen van bugs. Debian heeft immers de naam van zeer betrouwbare Linuxdistributie hoog te houden. En daar horen nu eenmaal geen bugs bij.

Naar alle waarschijnlijkheid komt er binnen zes maanden een stabiele release uit van Debian. Dat is niet de verwachting van Debian zelf, maar een inschatting van John Ferlito, de voorzitter van Linux Australië.


Geen velden gevonden.