Mark Hurd, de topman van computerfabrikant Hewlett-Packard die vrijdag onverwacht ontslag nam, heeft een minnelijke schikking getroffen met de vrouw die hem beschuldigt van seksuele intimidatie. Dat meldt de Wall Street Journal. Volgens de zakenkrant, die beweert te steunen op bronnen dicht bij het dossier, werd de schikking donderdag afgesloten, één dag voor de aankondiging […]

Advertentie

Mark Hurd, de topman van computerfabrikant Hewlett-Packard die vrijdag onverwacht ontslag nam, heeft een minnelijke schikking getroffen met de vrouw die hem beschuldigt van seksuele intimidatie. Dat meldt de Wall Street Journal.

Volgens de zakenkrant, die beweert te steunen op bronnen dicht bij het dossier, werd de schikking donderdag afgesloten, één dag voor de aankondiging van het vertrek van Hurd bij HP. De aanklaagster is een voormalige externe medewerker van HP.

De krant heeft geen financiële details, maar HP zelf zou geen geld storten aan de vrouw. Haar advocate geeft hier geen commentaar op.

Geen bewijs
Hurd nam vrijdag plots ontslag na de betichtingen. Een onderzoek door het bedrijf kon geen bewijzen van seksuele intimidatie vinden, maar wel bleek Hurd "inbreuk te hebben gepleegd op de interne gedragscode van HP".

Mark Hurd verlaat HP met in totaal 28 miljoen dollar aan ontslagvergoedingen en aandelenopties.