Nieuws

Lacie maakt back-ups van kleine kantoren

Lacie breidt het gamma aan netwerkschijven uit met de 5big Backup Server. Deze huist in het bekende 5big-chassis met het blauwe “oog” vooraan, en vormt een gecentraliseerde back-upoplossing voor kleine bedrijven.

Het hart van deze back-upserver wordt gevormd door een Intel Atom D410-processor en Microsoft Windows Home Server. Deze serverversie van Windows, die bedoeld is voor kleine netwerken, verbindt maximaal tien Windowssystemen met de server. Ook Mac-systemen vallen niet uit de boot want Time Machine en Appletalk worden ondersteund.

Als back-upoplossing werkt Windows Home Server zowel op bestands- als op systeemniveau. Zo kunnen zowel individuele bestanden die per ongeluk door een gebruiker werden verwijderd of overschrijven worden teruggehaald, maar kan ook het volledige systeem van een computer waarvan de harde schijf defect is geraakt, worden teruggeplaats.

De 5big Backup Server biedt hiervoor intern tot 10 TB opslagcapaciteit op vijf hot-swappable harde schijven. Desgewenst kan deze capaciteit nog uitgebreid worden door gebruik te maken van de vier USB-poorten, of een eSATA-poort.

Lacie claimt dat de 5big Backup Server door het gebruik van een geluidsarme Noctua-ventilator zo stil is dat hij zelf op de werkplaats gezet kan worden.
 

De 5big Backup Server is per direct verkrijgbaar. De aanbevolen eindgebruikersprijs voor het instapmodel met 5 TB opslagcapaciteit bedraagt 1.259 euro. Heb je behoeft aan maar opslagruimte, dan kun je je voor 1.869 euro een uitvoering met 10 TB aanschaffen, BTW inbegrepen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business