Distributeur Tech Data breidt zijn positie in de markt verder uit. Het bedrijf kwam overeen dat het zijn sectorgenoot Triade Holding overneemt. Daarnaast versterkt Brightstar Europe zich met de overname van MCC. Tech Data is al het hele jaar op het overnamepad voor zijn verschillende afdelingen. Zo werden de value add divisies onder meer al […]

Advertentie

Distributeur Tech Data breidt zijn positie in de markt verder uit. Het bedrijf kwam overeen dat het zijn sectorgenoot Triade Holding overneemt. Daarnaast versterkt Brightstar Europe zich met de overname van MCC.

Tech Data is al het hele jaar op het overnamepad voor zijn verschillende afdelingen. Zo werden de value add divisies onder meer al versterkt met de acquisities van Source en CDG. Nu werd een overeenkomst bereikt met de Triade Holding, die een aantal distributeurs overkoepelt die actief zijn in consumentenelektronica, mobility en IT. Tot de overgenomen bedrijven behoren HON, Quote en Battrex in de Benelux en Rosenmeier in Denemarken. HON en Rosenmeier staan sterk op het vlak van consumentenelektronica, Battrex is een specialist op het vlak van accessoires.
 
Volgens Europees president Nestor Cano van Tech Data is deze overname “een fantastische kans voor onze leveranciers en klanten om te profiteren van de combinatie van twee succesvolle bedrijven in een convergerende markt.” Hij benadrukt ook dat Tech Data verder wil groeien via zijn strategie van diversificatie en zorgvuldig gekozen overnames in specifieke marktsegmenten en gebieden.”
 
Daarnaast nam Brightstar Europe, een joint venture tussen Tech Data en Brightstar Corp., een andere dochter van Triade over, de telecomdistributeur Mobile Communication Company, kortweg MCC. MCC verdeelt gsm’s, smartphones en accessoires van HTC, Samsung, LG, Nokia en Sony Ericsson, plus telecom abonnementen, navigatieapparatuur, notebooks, netbooks en e-readers. Volgens een persbericht moet de opname van MCC binnen Brightstar Europe zowel voor de leveranciers als de klanten in de Benelux interessante nieuwe kansen bieden.
 
Binnen Brightstar Europe zal MCC een afzonderlijke entiteit blijven, met het huidige management aan het roer.