Nieuws

Hackers ontgrendelen iPhone via de browser

Slechts enkele dagen nadat de Amerikaanse overheid het ontgrendelen van de iPhone en andere smartphones mogelijk heeft gemaakt, hebben hackers zo’n jailbreak voor de iPhone uitgebracht op Jailbreakme.com.

In tegenstelling tot eerdere jailbreaks, waarbij het toestel aan een computer gekoppeld moest zijn om de update te kunnen uitvoeren, kan deze ontgrendeling van het iPhone Dev Team op het toestel zelf gedaan worden via de browser. De browsergebaseerde software-bypass werkt naar verluidt op alle iOS-toestellen met versie 4 van het Apple-besturingssysteem.

Enkele gebruikers melden dat de videochat FaceTime en MMS-functionaliteit van de iPhone niet meer werken na het uitvoeren van de jailbreak. Maar toch blijkt deze ontgrendeling zo populair dat de servers van Jailbreakme.com de toevloed op dit moment amper nog kunnen verwerken.

[related_article id=”158256″]

Apple: "Garantie vervalt"
Jailbreaken maakt het mogelijk om op toestellen applicaties uit te voeren die niet goedgekeurd zijn door het bedrijf dat het besturingssysteem maakt – in veel gevallen is dat Apple.

Het Amerikaanse Copyright Office mag deze software dan wel als legaal bestempelen, toch raadt Apple zijn gebruikers af om de bypass uit te voeren. Het bedrijf herinnert hen eraan dat hun garantie dan vervalt: “De overgrote meerderheid van de iPhonegebruikers zal haar iPhone niet ontgrendelen omdat dat de garantievoorwaarden schendt en de iPhone bovendien mogelijk onstabiel wordt.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business