Zowel normale als dualcore-Atomprocessors mogen niet in gewone laptops worden gebruikt. Intel houdt voet bij stuk met zijn chipbeleid. Fabrikanten die een Atomchip gebruiken mogen die van Intel niet in volwaardige laptops gebruiken. Aan de website Webwereld bevestigt een woordvoerder van Intel dat ook de dualcore-Atomprocessors voorbehouden zijn voor netbooks. De bevestiging komt er na geruchten dat […]

Zowel normale als dualcore-Atomprocessors mogen niet in gewone laptops worden gebruikt. Intel houdt voet bij stuk met zijn chipbeleid.

Fabrikanten die een Atomchip gebruiken mogen die van Intel niet in volwaardige laptops gebruiken. Aan de website Webwereld bevestigt een woordvoerder van Intel dat ook de dualcore-Atomprocessors voorbehouden zijn voor netbooks.

De bevestiging komt er na geruchten dat de dualcore-Atom de Celeronprocessor gaat vervangen. Dat zou niet het geval zijn. Atom is alleen beschikbaar voor minilaptops met een scherm van 7 tot 10,2 inch, schrijft Webwereld.

De Atomprocessor is in bijna elke minilaptop terug te vinden. Voornaamste verschil met een gewone processor zit hem in de mindere prestaties.