Nieuws

Meer winst voor SAP

SAP haalt in zijn tweede kwartaal 15 procent meer winst ten opzichte van een jaar geleden. De omzet van de Duitse ontwikkelaar van zakelijke software stijgt met 12 procent.

In totaal haalde het bedrijf de afgelopen drie maanden een omzet van 2,9 miljard euro, ten opzichte van 2,6 miljard euro in dezelfde periode vorig jaar. De winst stijgt van 491 naar 426 miljoen euro. Vooral de inkomsten uit software en softwaregerelateerde diensten zijn goed.

Tegelijk met de kwartaalresultaten voor de periode april-juni maakt het bedrijf ook de halfjaarresultaten bekend. Hier stijgt de winst met 41 procent, van 622 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar, tot 878 miljoen euro. De omzet stijgt met 9 procent naar 5,4 miljard.

Door de overname van Sybase verwacht SAP een ander soort klanten aan te trekken, al blijft Sybase als apart bedrijf functioneren. Met de resultaten van Sybase er bijgeteld verwacht SAP dat de omzet uit software en softwaregerelateerde diensten dit jaar zal stijgen met negen tot elf procent, onder voorbehoud van valutawijzigingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business