Aangezien Apple de Air- en Flash-platformen weigert, werkt Adobe zelf aan een platform om videobelsoftware te maken voor Androidtoestellen. Adobes Flash-evangelist Mark Doherty noemde zijn videobelsoftware even FlashTime, een duidelijke verwijzing naar FaceTime van Apple. In een recent demonstratiefilmpje wordt deze naam echter niet meer vermeld. “Mark gebruikte in eerste instantie de naam FlashTime voor […]


Aangezien Apple de Air- en Flash-platformen weigert, werkt Adobe zelf aan een platform om videobelsoftware te maken voor Androidtoestellen.

Adobes Flash-evangelist Mark Doherty noemde zijn videobelsoftware even FlashTime, een duidelijke verwijzing naar FaceTime van Apple. In een recent demonstratiefilmpje wordt deze naam echter niet meer vermeld.

“Mark gebruikte in eerste instantie de naam FlashTime voor zijn demo, zodat het voor ontwikkelaars duidelijk was dat deze applicatie gelijkaardig is met andere videoapplicaties”, schrijft een woordvoerder in een e-mail naar Los Angeles Times. “Mark heeft de naam veranderd, omdat het verwarring veroorzaakt.”


Geen plug-in nodig
Nu is de titel van het filmpje P2P Video Calls on Android. In zijn blogpost zegt Doherty dat het geen Flashproduct, maar slechts een demo is. Daarin is te zien dat de videobelsoftware op Air (Adobe Integrated Runtime) 2.5 draait en dat het gebruikmaakt van peer-to-peerverbindingen.

Hiervoor is geen plug-in nodig. Het werkt direct op het besturingssysteem. Voor de face-to-facegesprekken wordt de camera van het Androidtoestel ingezet.

Volgens Doherty zijn er geen plannen om het product te lanceren. Wel wordt de code binnenkort vrijgegeven, zodat ontwikkelaars P2P-applicaties kunnen maken met Flash en Air.