Nieuws

Bedrijven hebben geen idee van hun cloudtoepassingen

Bedrijven beseffen in veel gevallen totaal niet of er binnen de organisatie iemand gebruikmaakt van zogenaamde cloudtoepassingen.

Bij deze relatief nieuwe vorm van IT wordt hard- of software afgenomen bij een externe partij. Een interessant model, dat ook nieuwe uitdagingen creëert. Want op zich moeten een internetbrowser en bandbreedte voldoende zijn om van de dienst gebruik te maken.

Bedrijven beseffen deze evolutie in de meeste gevallen ook. Ongeveer 44 procent van de Europese deelnemers aan een onderzoek geeft te kennen niet echt vertrouwen te hebben dat ze alle toepassingen in kaart kunnen brengen. In de Verenigde Staten ligt dat cijfer op 55 procent.

De cijfers komen uit een onderzoek van Ponemon Institute, op vraag van softwarebedrijf CA Technology. In totaal werden 925 bedrijven ondervraagd in de VS en Europa, waaronder ook de Benelux.

Verklaring
Toch kan het verschil tussen de VS en de eerder behoudsgezinde aanpak van Europa perfect worden verklaard. Zo implementeren Amerikaanse bedrijven vandaag vaak meer businesskritische toepassingen in de cloud dan de Europese.

“Dat Europa zich minder zorgen maakt over het gebruik van cloudtoepassingen in vergelijking met de VS, is dus niet zo verwonderlijk", vertelt Bjarne Rasmussen, CTO Europe bij CA Technology. “Ze maken momenteel in verhouding ook gewoon minder gebruik van cloudtoepassingen.”

Opmerkelijk is dat de bedrijven uit het onderzoek de eindgebruikers of zakelijke afdelingen verantwoordelijk achten voor een veilige en betrouwbare cloudomgeving Na de eindgebruiker (62 procent) en het businessunit-management, volgen de IT-afdeling en information security.

Of hoe u toch vooral zelf moeten instaan voor de cloud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business