2010 is hét jaar waarin desktopvirtualisatie helemaal kan doorbreken. Door de financiële crisis staan begrippen als Return on Investment (ROI) en Total Cost of Ownership (TCO) nog meer centraal. Bedrijven zijn op zoek naar oplossingen die hen kunnen helpen om bedrijfsprocessen te verbeteren en kosten te beheersen, en toch de nodige flexibiliteit bieden. Neem daar […]

Advertentie

2010 is hét jaar waarin desktopvirtualisatie helemaal kan doorbreken.

Door de financiële crisis staan begrippen als Return on Investment (ROI) en Total Cost of Ownership (TCO) nog meer centraal. Bedrijven zijn op zoek naar oplossingen die hen kunnen helpen om bedrijfsprocessen te verbeteren en kosten te beheersen, en toch de nodige flexibiliteit bieden.

Neem daar nog bij dat er voor vele bedrijven ook een migratie naar Windows 7 op de planning staat, en u snapt meteen waarom desktopvirtualisatie opeens bij heel wat bedrijven op de agenda staat.

Over de voordelen van desktopvirtualisatie had ik het al in een eerdere post (Waarom kiezen voor virtuele desktops), maar nu wil ik graag wat dieper ingaan op de vraag of de technologie helemaal klaar is voor gebruik. Het antwoord is even simpel als duidelijk: ja. Desktopvirtualisatie is de afgelopen jaren matuur geworden.

Maar let op, het implementeren van de juiste software en het geschikte hardwareplatform is van essentieel belang. Er wordt veel hype gecreëerd rond virtuele desktops en het aanbod is erg uitgebreid.

Bovendien is er geen one-size-fits-all-oplossing als het gaat om de implementatie van virtuele desktops. Het is daarom belangrijk voor elk bedrijf om vooraf een grondige evaluatie te doen van voor- en nadelen, en van de te verwachten kosten en besparingen.

Maar één ding is duidelijk: desktopvirtualisatie is klaar voor gebruik, biedt heel wat voordelen en kan voor heel wat bedrijven een interessant alternatief bieden voor hun huidige clientomgeving. De trend naar virtuele desktops is ingezet en onomkeerbaar. De vraag is alleen nog hoe snel bedrijven zullen volgen.