Paul Allen, medeoprichter van Microsoft, geeft een paar miljoen dollar aan goede doelen. Na zijn dood wil hij het gros van zijn bezittingen wegschenken. De plannen van Allen komen er nadat Bill Gates en zijn vrouw Melinda een oproep hebben gedaan aan miljardairs om een aanzienlijk deel van hun vermogen weg te geven. Ook belegger […]

Advertentie

Paul Allen, medeoprichter van Microsoft, geeft een paar miljoen dollar aan goede doelen. Na zijn dood wil hij het gros van zijn bezittingen wegschenken.

De plannen van Allen komen er nadat Bill Gates en zijn vrouw Melinda een oproep hebben gedaan aan miljardairs om een aanzienlijk deel van hun vermogen weg te geven. Ook belegger Warren Buffet, een van de rijkste mannen ter wereld, maakte begin deze maand een schenking van twee miljard dollar bekend.

In een persbericht doet Allen een aantal schenkingen uit de doeken. Zo geeft hij onder meer 3,9 miljoen dollar aan 41 non-profitorganisaties. Maar voor de man is dit niet echt iets nieuws. De afgelopen twintig jaar gaf hij in totaal meer dan een miljard dollar weg.

Maar de grootste schenking zal waarschijnlijk na zijn dood plaatsvinden. “Ik heb de afgelopen jaren uitgewerkt dat de meerderheid van mijn vermogen zal worden nagelaten aan filantropische doelen”, zegt hij. 

Een paar van die doelen zijn stichtingen die Allen zelf heeft opgericht, zoals de Paul G. Allen Family Foundation en het Allen Institute for Brain Science.

Advertentie