Nieuws

Nieuwe NAS-servers van Synology richten zich op KMO's

Synology mag dan een relatief kleine speler zijn in de markt van opslagapparatuur, het staat desondanks hoog aangeschreven. Zeker wie voor SOHO en kleinzakelijk gebruik een NAS opslagapparaat overweegt, moet bij dit merk zijn licht opsteken.

Synology laat nu weten twee nieuwe NAS-servers in het gamma te hebben. De interessantste is de RackStation RS810+ die bedoeld is voor montage in een serverrack. De RS810+ heeft plaats voor vier SATA harde schijven. Dat aantal kan met met de optionele RX410 uitbreidingsmodule verhoogd worden tot acht schijven. De brutocapaciteit komt daarmee op 16 terabyte.

Goed om weten is verder dat de RS810+ gecertificeerd werd als ‘VMWare Ready’ zodat u hem kunt inzetten in een gevirtualiseerde serveromgeving. Ook Active Directory van Microsoft wordt ondersteund.

Naast opslag doet de RS810+ ook dienst als webserver. U kunt er tot 30 websites op draaien. Er zijn ook functies voor videobewaking via ip-camera’s, en voor het afhandelen van mailverkeer. Van de RS810+ bestaat ook een versie die is uitgerust met een ingebouwde noodstroomvoeding. Bij een onverwachte stroomuitval helpt dit dataverlies voorkomen.

De RS810+ is – zonder schijven weliswaar – voor 1.430 euro de uwe. De RS810RP+ met UPS gaat voor 1.890 euro over de toonbank. Toch ook niet onbelangrijk: de garantietermijn bedraagt een ruime vijf jaar.

Verdelers: BNS Data Logistics, Consult Consultancy, ITC Multimedia, New Cloetens NV

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business