Hewlett-Packard was niet het enige bedrijf met belangstelling voor Palm. Ook Google, Apple en BlackBerry (RIM) wilden de telefoonmaker overnemen. Volgens bronnen van Business Insider die bekend zijn met de zaak wilden de drie zo vooral voorkomen dat er intellectueel eigendom naar hun concurrenten zou gaan. Volgens de bronnen was het bod van Apple te laag. […]

Advertentie

Hewlett-Packard was niet het enige bedrijf met belangstelling voor Palm. Ook Google, Apple en BlackBerry (RIM) wilden de telefoonmaker overnemen.

Volgens bronnen van Business Insider die bekend zijn met de zaak wilden de drie zo vooral voorkomen dat er intellectueel eigendom naar hun concurrenten zou gaan.

Volgens de bronnen was het bod van Apple te laag. Google zou interesse hebben getoond, maar vooral om de patenten van Palm uit de handen van Apple te houden. Toch zou Google uiteindelijk niet hebben geboden, omdat het ervan uitging dat Apple dat ook niet zou doen.

Opmerkelijk detail: volgens Business Insider was er bijna een deal met RIM, totdat HP terugsloeg met een hoger bod. Uiteindelijk kocht die laatste in april het bedrijf voor 1,2 miljard dollar.

Pionier
Palm was jaren geleden een pionier op het vlak van PDA’s, maar deed het de laatste tijd minder goed. De zwaar gehypete smartphones Palm Pre en Palm Pixi waren geen echt verkoopsucces.

HP heeft al laten weten dat het Palm koopt vanwege de patenten die het bezit. Daarnaast wil de computerbouwer WebOS, het mobiele besturingssysteem van Palm, gaan gebruiken in tablets en internetprinters.