Nieuws

Eis van 3,8 miljard dollar tegen eBay

Het Amerikaanse bedrijf XPRT Ventures daagt eBay voor de rechter voor een bedrag van 3,8 miljard dollar. Twistpunt zijn enkele patentaanvragen die de PayPal-eigenaar indiende in 2003.

In een persbericht beschuldigt het advocatenkantoor van XPRT Ventures eBay van het moedwillig stelen van technologie waarop XPRT een zestal patenten heeft. De betalingsdiensten PayPal, Shopping.com, Bill Me Later en StubHub zouden gebruikmaken van deze technologie.

In vertrouwen
XPRT beweert jaren geleden enkele ideeën met eBay in vertrouwen te hebben uitgewisseld. In 2002 zou eBay deze ideeën toegepast hebben en er een jaar later zelfs patenten voor hebben aangevraagd. Die aanvraag bevestigt dat dit intellectuele eigendom van grote waarde is, redeneren de advocaten.

In een reactie aan het persagentschap Reuters heeft een advocaat het over "diefstal van bedrijfsgeheimen en patentinbreuken". Ebay van zijn kant vertelt aan onze collega’s van CNet dat de aanklacht niet hard kan worden gemaakt en dat het er alles aan zal doen om deze te weerleggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business