Nieuws

ASRock P55 Extreme4

Met ondersteuning voor zowel USB 3.0 als SATA 6 Gbit/s is het P55 Extreme moederbord van ASRock klaar om de snelste harde schijven optimaal te ondersteunen, zowel intern als extern.

ASRock breidt zijn gamma van moederborden met Intels P55-chipset uit met het P55 Extreme4 moederbord voor Intel Core i7-, i5- en i3-processors met LGA1156 processorvoet. Van een moederbord dat zichzelf als ‘extreem’ betitelt, verwachten we een uitgebreide uitrustingsset, en op dat gebied stelt de P55 Extreme4 in elk geval niet teleur.

Allereerst ondersteunen de twee videokaartsloten zowel CrossFire als SLI. Analoge en digitale 7.1 audio en een gigabit netwerkaansluiting zijn vanzelfsprekend aanwezig. Ook een parallelle ATA-aansluiting en floppyconnector, die we op steeds minder moederborden terugvinden, zijn nog steeds van de partij.

USB 3.0
Waarmee deze P55 Extreme4 zich onderscheidt, is de aanwezigheid van twee NEC MDP720200-chips. Deze sturen twee USB 3.0-poorten aan de achterzijde aan, en een header die verbonden kan worden met de USB 3.0-poorten van de behuizing voor een maximale datatransfersnelheid van 5 Gbit/s. Ook de interne schijven krijgen een serieuze snelheidsboost dankzij vier SATA3 6 Gbit/s-poorten die de maximale theoretische transfersnelheid verdubbelen.

Het P55 Extreme moederbord zal binnen een tweetal weken algemeen beschikbaar zijn. Prijsinformatie is momenteel nog niet bekend.
 

Verdelers: Copaco, VIP Computers
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business