Nieuws

Afrikaanse bende probeert kanaal op te lichten

Een Afrikaanse bende probeert de afgelopen maanden distributeur en resellers in Europa op te lichten. De Franse website ITdistri.com waarschuwde vorige week voor deze oplichters.

Het zou gaan om een bende die actief is vanuit het Afrikaanse Mali. De bende doet zich voor als een Franse distributeur of systeemintegrator en probeert bestellingen te krijgen bij distributeurs of andere resellers. Daarbij maken ze gebruik van valse websites, e-mails en briefpapier. Speciaal is dat ze ook namen van bestaande bedrijven gebruiken en een url maken die sterk lijkt op de echte website van het bedrijf in kwestie.
 
In sommige gevallen loopt de fraude op tot 100.000 euro per bestelling.
 
De bende is actief in heel Europa, en er zijn fraudegevallen bekend uit Duitsland, Hongarije, Polen, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk. Nu in die landen het hele kanaal op zijn hoede is, lijkt het waarschijnlijk dat de bende binnenkort zijn actieterrein verlegt naar andere landen. ITdistri.com raadt distributeurs of resellers die te maken krijgen met onbekende bedrijven aan om zeker de kredietwaardigheid te checken via kredietverzekeraars.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business