Nokia stapt naar de Russische politie om een prototype van zijn toekomstige vlaggenschip, de N8, terug te krijgen. De smartphone is in handen van een techjournalist uit Moskou. Hoe het toestel daar terechtkwam, is niet duidelijk. Eldar Murtazin, de hoofdredacteur van de Russische website Mobile-review, nam het N8-prototype onder handen en schreef er een kritische […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Nokia stapt naar de Russische politie om een prototype van zijn toekomstige vlaggenschip, de N8, terug te krijgen. De smartphone is in handen van een techjournalist uit Moskou.

Hoe het toestel daar terechtkwam, is niet duidelijk. Eldar Murtazin, de hoofdredacteur van de Russische website Mobile-review, nam het N8-prototype onder handen en schreef er een kritische preview over.

Geheimhouding
Nokia beweert nu dat Murtazin weigert het toestel terug te bezorgen en dat hij een geheimhoudingsovereenkomst heeft geschonden. De Finse telefoonfabrikant benadrukt wel dat de beslissing om de politie in te schakelen niets met de negatieve preview te maken heeft.

Niets van aan, schrijft de journalist op zijn blog. Murtazin beweert herhaaldelijk contact gezocht te hebben om het toestel terug te bezorgen. Ook zou hij nooit een geheimhoudingscontract getekend hebben.

Lijkt op iPhone-voorval
Het voorval lijkt sterk op de aanvaring van Apple met de techblog Gizmodo. Die had geld betaald om een prototype van de iPhone 4, die door een Apple-medewerker werd verloren, in handen te krijgen. Apple waarschuwde eveneens de autoriteiten.