De verkoop van producten via distributeurs is bijna hersteld. In Noord-Amerika bereikt de verkoop weer het niveau van voor de recessie. Europa haalt dat niveau binnenkort, zo bleek tijdens de Global Technology Distribution Council die onlangs in Amsterdam plaats vond. Deze bijeenkomst in Amsterdam was niet toegankelijk voor pers, maar de CEO van de Global […]

Advertentie

De verkoop van producten via distributeurs is bijna hersteld. In Noord-Amerika bereikt de verkoop weer het niveau van voor de recessie. Europa haalt dat niveau binnenkort, zo bleek tijdens de Global Technology Distribution Council die onlangs in Amsterdam plaats vond.

Deze bijeenkomst in Amsterdam was niet toegankelijk voor pers, maar de CEO van de Global Technology Distribution Council, Tim Curran, gaf wel een kort overzicht aan het Britse Microscope.
 
In april werd voor 2,55 miljard dollar hardware verkocht. Dat is nipt meer dan de 2,52 miljard dollar in april 2008. In Europa begon de recessie in juli 2008; die maand werd een omzet gehaald van 2,68 miljard euro. In juni 2010 werd een omzet gehaald van 2,38 miljard euro.
 
Tussen eind 2008 en het tweede kwartaal van 2009 daalde de verkoop van desktops en notebooks met 34,8 en 36 procent. In de tweede helft van 2009 steeg de verkoop met respectievelijk 48 en 55 procent.
 
De meeste aanwezigen op de GTDC waren voorzichtig optimistisch, maar hopen dat Europese overheden niet te veel gaan bezuinigen. Het zou wel twee tot drie jaar duren eer de markt weer volledig hersteld is.
Advertentie