Disney koopt Belgische spelletjesmaker

Tapulous, het bedrijf van de Belgische Bart Decrem dat spelletjes ontwikkelt voor iPhone en Android, is zopas opgekocht door Disney.

Het bedrijf is gevestigd in het Californische Palo Alto en is best gekend voor zijn iOS-applicaties, zoals de Tap Tap-reeks, Riddim Ribbon en de Twitter-applicatie Twinkle.

Tapulous werd in 2008 door Bart Decrem opgericht, en scoorde al heel wat successen. De creaties van Tapulous passeren wel vaker de revue in advertenties en presentaties van Apple. Recent nog gebruikte topman Steve Jobs een Tap Tap-spel om multitasking te illustreren, tijdens de keynote van iOS 4.

Meer games, in een hoger tempo
Oprichter Bart Decrem is zeer verheugd met de overname door Disney. Op de bedrijfsblog van Tapulous schrijft hij dat ze “meer games gaan ontwikkelen, in een hoger tempo, en met de middelen van ’s werelds belangrijkste entertainmentmaatschappij. We zullen apps blijven ontwikkelen die zich op het kruispunt van muziek en gaming bevinden, maar we gaan ook nieuwe richtingen uit, zoals die van het mobiel sociaal entertainment.”

Hoeveel Disney heeft betaald voor de ontwikkelaar is niet bekend. Bart Decrem en medeoprichter Andrew Lacy worden gepromoveerd tot vicepresident bij de Interactive Unit van Disney.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business