Kroes belooft Europees data-abonnement

Als het aan eurocommissaris Neelie Kroes ligt, dan komt er tijdens haar termijn een Europees data-abonnement zonder limiet.

Kroes is momenteel vicepresident van de Europese Commissie en verantwoordelijk voor de digitale agenda. Ze deed haar uitspraak vanmorgen op de Euro Business Summit, aldus een Twitterbericht van uittredend federaal minister Van Quickenborne. Voor hem is de intentie alvast “great news”. Ook de Twitterfeed van de bijeenkomst meldt de intentie.

In haar uitleg heeft Kroes het over een "flat European fee for data". Dat zou neerkomen op een data-abonnement met onbeperkt internetgebruik, dat bovendien de hele Europese Unie dekt. Kort samengevat word je dan niet meer verrast met een rekening van tientallen euro’s als je op (een Europese) vakantie elke dag je e-mails wil lezen.

Gedaan met dataroaming
Een Europees data-abonnement biedt vele mogelijkheden. Zo kan je dan met een 3G-stick of een smartphone in heel Europa op internet tegen een menselijk tarief. Wie veel binnen de EU reist, kan zo niet alleen veel geld besparen, het voorkomt telkens een zoektocht naar een betrouwbare internetverbinding in het buitenland.

De kracht van mobiel internet ligt deels bij de dekking ervan. In de VS heb je met een data-abonnement namelijk meteen mobiel internet in een veel groter gebied dan wanneer pakweg een Luxemburger hetzelfde doet in zijn land. Het is dus maar een kwestie van tijd voordat je ook in het buitenland onveilig bent voor gênante foto’s en dronken statusupdates.

Neelie Kroes is sinds donderdag overigens zelf actief op Twitter onder de naam NeelieKroesEU.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business