Als het aan PayPal ligt, dan kun je binnenkort met je kredietkaart rechtstreeks betalen aan een PayPal-rekening. Met de zogenaamde Guest Payments kunnen ontwikkelaars hun betalingsverkeer afhandelen via PayPal, zonder dat hun gebruikers daar zelf een account voor nodig hebben. Zo wordt hun doelpubliek een stuk groter. PayPal is voor online ondernemers een handig systeem. […]

Advertentie

Als het aan PayPal ligt, dan kun je binnenkort met je kredietkaart rechtstreeks betalen aan een PayPal-rekening.

Met de zogenaamde Guest Payments kunnen ontwikkelaars hun betalingsverkeer afhandelen via PayPal, zonder dat hun gebruikers daar zelf een account voor nodig hebben. Zo wordt hun doelpubliek een stuk groter.

PayPal is voor online ondernemers een handig systeem. Koper en verkoper kunnen relatief anoniem en veilig geld aan elkaar overmaken zonder dat er kredietkaartgegevens gedeeld worden. Maar daarvoor moest de betaler tot nu toe altijd zelf een PayPal-rekening hebben, waarop hij dan eerst het geld moet storten.

De Guest Payments zijn vooral interessant voor wie kleine applicaties bouwt en zelf aanbiedt. Al lijkt de kans klein dat het systeem zal opduiken in de populaire applicatiewinkels van smartphones. Zij hebben immers al een volledig betaalsysteem in gebruik.