De aandeelhouders van Palm hebben de plannen voor een overname door HP goedgekeurd. Dat gebeurde op een speciale aandeelhoudersvergadering. Dat staat te lezen in een verslag van de Securities and Exchange Commission, de Amerikaanse beurswaakhond. In dat verslag staat ook te lezen dat de transactie afgerond zal zijn op 1 juli. Computergigant HP had in […]

Advertentie

De aandeelhouders van Palm hebben de plannen voor een overname door HP goedgekeurd. Dat gebeurde op een speciale aandeelhoudersvergadering.

Dat staat te lezen in een verslag van de Securities and Exchange Commission, de Amerikaanse beurswaakhond. In dat verslag staat ook te lezen dat de transactie afgerond zal zijn op 1 juli.

Computergigant HP had in april aangekondigd de noodlijdende smartphonemaker te willen overnemen voor 1,2 miljard dollar. De deal werd destijds al goedgekeurd door de raden van bestuur van de twee bedrijven.

HP wil met de overname vooral toegang krijgen tot het intellectuele eigendom van Palm. Het heeft plannen om het mobiele besturingssysteem WebOS te gebruiken bij tablets, smartphones en internet-pc’s.