Nieuws

HP koopt muziekstreamer

Computerreus HP heeft Melodeo gekocht. Dat bedrijfje specialiseert zich in muziektoepassingen voor mobiele apparaten.

De twee bedrijven zeggen niet hoeveel geld er met de deal gemoeid is. Het gerucht gaat dat de prijs dertig miljoen is. Met dat geld heeft HP zich een kortere weg gekocht naar mobiele muziekdiensten.

Nutsie is een product van Melodeo. Met de software kun je op je Androidtelefoon aan je afspeellijst in iTunes. Je kunt er muziek mee streamen naar je mobiele telefoon en tussen verschillende albums zappen. En die gekke naam? Dat is gewoon een anagram voor iTunes.

Wat nu met Melodeo?
Het is nog gissen naar wat HP van plan is met Melodio. De veiligste gok is waarschijnlijk een integratie met WebOS. Dat is het mobiele besturingssysteem dat HP in handen kreeg toen het eerder dit jaar Palm kocht.

Als HP met Nutsie een streamingtoepassing naar WebOS brengt, is het bedrijf weer helemaal mee. Alle grote spelers zijn zich immers aan het voorbereiden op een wereld waarin muziek ergens op het internet geparkeerd staat en waar je via het internet naar kan luisteren. Zo heeft Apple bijvoorbeeld streamdienst Lala gekocht in 2009 en Google heeft ambities voor muziek in de cloud kenbaar gemaakt op zijn conferentie I/O.

Toch is het nog onzeker wat HP met Melodio gaat aanvangen. Zoals de kaarten er nu voorliggen, is mobiele cloudmuziek de meest waarschijnlijke optie. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business