Nieuws

Google Docs zet IT-bazen onder druk

De verwachtingen van gebruikers liggen door Google Docs zo hoog dat IT-bazen constant onder vuur liggen. Dat zegt de topman van openbronbedrijf Red Hat.

De beste computerervaringen hebben mensen tegenwoordig thuis. Als ze Google, Facebook, iTunes en Google Docs gebruiken. Het bedrijfsleven kan ondanks de stijgende budgetten niet volgen.

Jim Whitehurst, de baas van Red Hat, getuigde in Boston op de Red Hat Summit over zijn ervaringen met IT-bazen. Technologiesite Computerworld hoorde het verhaal van een anonieme IT-baas van een groot logistiek bedrijf. Hij wordt op een dag bij de marketingverantwoordelijke geroepen. Die vraagt een toepassing om de marketinglui over de hele wereld te laten samenwerken aan documenten.

De IT-manager overlegt daarop met zijn ontwikkelaars. Uiteindelijk luidt het antwoord: “We kunnen dit maken in negen maanden en het zal 14 miljoen dollar kosten.”

Daarop verwijst de marketingverantwoordelijke naar een schooltaak van zijn dochter. Zij en haar vrienden gebruiken Google Docs gratis om documenten te delen en samen aan te passen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business