Nieuws

Virtualisatie is het toverwoord van 2010

Volgens Gartner staat het bovenaan de hypecycle. Uit gesprekken met klanten blijkt ook dat ze zich sterk aan het orienteren zijn op wat virtualisatie en cloud computing voor hun organisatie kan betekenen, en welke beveiliging daarbij komt kijken.

Uit onderzoek dat wij afgelopen jaar hielden op de Infosecurity-beurs, bleek dat 75 procent van de ondervraagde organisaties al gebruik maakt van virtualisatie.  Nog eens 9% is bezig met virtualisatie of overweegt dit. Deze uitkomst toont aan dat virtualisatie de hype voorbij is en gemeengoed is geworden binnen organisaties. Maar dan gaat het met name om servervirtualisatie. Virtualisatie van desktops en storage zijn volgende stappen die worden overwogen. 
 
En waar beveiliging in de traditionele omgeving toch al een standaard onderdeel is, lijkt de beveiliging van de gevirtualiseerde omgeving sterk achter te lopen. Waarom? Omdat klanten in het duister tasten wat er precies voor nodig is. Beveiligen we de gevirtualiseerde omgeving? Of virtualiseren we onze beveiliging? Een lek in de virtualisatielaag kan grote gevolgen hebben voor alle virtuele machines die erop draaien. 
 
Uit het onderzoek dat we hielden blijkt dat driekwart van de ondervraagden zegt op de hoogte te zijn van de beveiligingsrisico’s die virtualisatie met zich mee kan brengen, maar dat 37 procent ofwel geen specifieke beveiliging voor de gevirtualiseerde onderdelen inzet, of niet te weten welke beveiliging er moet worden ingezet. 
 
Onderzoeken van Gartner wijzen uit dat bij zo’n 40 procent van de virtualisatieprojecten geen betrokkenheid is van een beveiligingsteam. Daar ligt een belangrijke taak weggelegd voor ons als leverancier, en u als reseller. Virtualisatie is een prachtig middel om te komen tot kosten- en energiebesparing, maar zal de komende jaren uitgroeien tot een van de grootste verspreidingskanalen van virussen, aanvallen, en andere internetdreigingen. Met goede advisering kunt u het verschil gaan maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business