Nieuws

‘Flash helemaal geen batterijverslinder’

Flash verbruikt een beetje meer energie dan HTML 5. Maar de beweringen van Apple dat Flash een energievreter is, kloppen niet.

Onderzoekers van Frost & Sullivan hebben op een mobiele telefoon de twee concurrerende videotechnologieën getest. Op een Nexus One hebben ze zowel HTML 5 als Adobes Flash 10.1 een serie opdrachten laten uitvoeren.

Uit de tests blijkt dat Flash lichtjes meer energie vraagt dan HTML 5. Maar volgens Frost is het verschil minder groot dan specialisten beweren. En met ‘specialisten’ bedoelt het onderzoeksbureau topman Steve Jobs van Apple. Daarbij blijkt Flash ook nog een stuk krachtiger te zijn dan HTML 5. Bij gematigd gebruik doet Flash geen overdreven beroep op de batterij.

[related_article id=”158256″]

“Omdat Flash video op maat naar eindgebruikers kan brengen en uren spelletjes mogelijk maakt met minimale impact op de batterij, verwachten we dat ontwikkelaars en contentmakers de technologie zullen blijven gebruiken”, zo stelt het rapport van Frost & Sullivan.

Met de tests hoopt het bureau Frost & Sullivan de discussie rond Flash op mobiele telefoons weer op niveau te brengen. Een neutraal onderzoek dat is gebaseerd op meetresultaten moet het gehakketak stoppen en de discussie verschuiven naar de feiten over Flash 10.1.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business