Nieuws

Ingram Micro gaat voor groen

Distributeur Ingram Micro heeft vorige week als eerste technologiedistributeur het Climate Leaders programma ondertekend van de Amerikaanse milieubeschermingsdienst EPA. Ingram Micro geeft aan er alles aan te zullen doen om milieuvriendelijker te gaan werken.

Het EPA Climate Leaders programma helpt bedrijven om voor zichzelf doelen te bepalen inzake duurzaamheid om op die manier de uitstoot van schadelijke gassen te beperken. Ingram Micro heeft al diverse stappen ondernomen om het milieu te sparen. Zo werkt het veel meer met recycleerbaar materiaal en in 2009 recycleerde het liefst 4.500 ton aan verpakkingen. Verder paste het de verlichting in zijn magazijnen aan om minder energie te verbruiken. Bovendien levert dit Ingram Micro in één van zijn centra een besparing van ruim drie miljoen dollar op. Ook de transportmaatschappijen die voor Ingram Micro werken, wordt gevraagd om met energiezuiniger voertuigen te rijden.
 
Ingram Micro begon twee jaar geleden al de impact van zijn activiteiten op het milieu te meten en wil zijn milieuzorg verder uitbreiden, en hoopt dit zelfs als een concurrentieel voordeel te kunnen uitspelen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business