Google gaat zijn browser Chrome standaard voorzien van een pdf-lezer. Een nieuw soort API moet voor betere prestaties en veiligheid zorgen. Eerder heeft Google al aangekondigd dat het ook de Flash Player standaard zal implementeren in Chrome. De bedoeling van de pdf-ondersteuning is dat de ervaring met het bestandsformaat verbetert. De pdf-bestanden zullen volgens Google "even […]

Advertentie

Google gaat zijn browser Chrome standaard voorzien van een pdf-lezer. Een nieuw soort API moet voor betere prestaties en veiligheid zorgen.

Eerder heeft Google al aangekondigd dat het ook de Flash Player standaard zal implementeren in Chrome. De bedoeling van de pdf-ondersteuning is dat de ervaring met het bestandsformaat verbetert.

De pdf-bestanden zullen volgens Google "even naadloos als HTML" laden, waarbij inzoomen of zoeken even vlot moet gaan. Ook valt de functionaliteit volledig in de sandboxmodus van Chrome, wat voor meer veiligheid moet zorgen.

Momenteel worden nog niet alle (geavanceerde) functies van het documentformaat ondersteund. Daarom kunnen gebruikers van Chrome nog altijd de gewone plug-in op de site van Adobe downloaden.

De pdf-functie is nu al beschikbaar voor Chrome op Windows en Mac door in de browser naar chrome://plugins te gaan. Ondersteuning voor Linux komt later. Het is de bedoeling dat binnen enkele weken de pdf-ondersteuning standaard aan staat.

Advertentie