Telenet test een 4G-netwerk dat snel internet in de auto mogelijk maakt. De technologie moet in ons land vanaf 2012 beschikbaar zijn. Donderdag demonstreerde het Mechelse telecombedrijf de mogelijkheden van de technologie 4G of long term evolution (LTE). Een netwerk met die technologie moet mobiel internet tien keer sneller maken en de wachttijd door drie […]

Advertentie

Telenet test een 4G-netwerk dat snel internet in de auto mogelijk maakt. De technologie moet in ons land vanaf 2012 beschikbaar zijn.

Donderdag demonstreerde het Mechelse telecombedrijf de mogelijkheden van de technologie 4G of long term evolution (LTE). Een netwerk met die technologie moet mobiel internet tien keer sneller maken en de wachttijd door drie delen.

Met een snel mobiel netwerk worden nieuwe toepassingen mogelijk zoals tv kijken in de wagen, films huren op aanvraag, games spelen of foto’s up- en downloaden.

Overheid
Ook overheidstoepassingen zijn mogelijk via een 4G-netwerk. Bij een interventie van de hulpdiensten kan de situatie door een wagen worden opgenomen en doorgestuurd. Daarmee kan de ernst van de situatie van op afstand worden ingeschat.

Het snelle 4G-netwerk kan ook een alternatief zijn voor straalverbindingen via de satelliet. Zo kunnen niet alleen tv-reporters, maar ook gewone mensen videoconferenties houden op verplaatsing. Als er tenminste dekking is.

Voor de technologie werkt Telenet samen met Option uit Leuven en communicatietechnologiereus Alcatel-Lucent.