Nieuws

De vijf bondgenoten van het mobiele kantoor

Wie flexibel werkt, heeft technologie nodig om de fysieke afstand tot het hoofdkwartier te overbruggen. Het mobiele kantoor heeft vijf grote technologische bondgenoten.

1. Unified communication
Unified communication komt neer op het samenbrengen van alle types communicatie zoals tekst- en spraakberichten, video en instant messaging op één enkel platform. In veel gevallen komt er ook een vorm van zogenaamde presence awareness bij: de mogelijkheid om te zien of iemand contacteerbaar is, en zo ja, op welke manier.

2. Voip
Voice-over-IP of kortweg voip is een verzamelterm voor de verschillende manieren van telefonie waarbij een deel of zelfs het volledige gesprek via het zogenaamde IP-protocol over een netwerk wordt verstuurd. Ondernemingen die vandaag voip gebruiken, kiezen dat vaak voor de mogelijkheden rond flexibiliteit en mobiliteit.

3. Collaboration
Collaboration wordt vaak in één adem genoemd met unified communications. De termen zijn soms wat vaag en overlappend. Maar doorgaans ligt de nadruk bij collaboration bij het delen van data. Toepassingen als portals, wiki’s of Google Docs kunt u bijvoorbeeld onder deze noemer indelen.

4. Videoconferenties
De doorbraak van videoconferenties is al lang aangekondigd. Maar de gekrompen reisbudgetten, verbeterde technologie en het bredere aanbod in de markt maakt dat het deze keer wel eens echt zou kunnen gebeuren. En ook de aswolk uit IJsland gaf de technologie een zetje.

5. Digitalisering
Het mobiele kantoor werkt het best met digitale documenten. Die zijn aan de basis digitaal of worden ingescand. Door de documenten te digitaliseren kan men bijvoorbeeld bij de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid de documenten centraal bewaren en toch aan alle thuiswerkers beschikbaar stellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business