Cisco heeft een nieuw zakelijk samenwerkingsplatform voorgesteld: Quad. De tool bouwt een sociaal netwerk in het bedrijf, maar werkt ook met populaire consumententoestellen. Met Quad kun je binnen het bedrijf informatie delen tussen collega’s, ook met iPhones en iPads. Ook kan de software tonen waar je collega’s zich in het bedrijf bevinden. Brug slaan Quad […]

Advertentie

Cisco heeft een nieuw zakelijk samenwerkingsplatform voorgesteld: Quad. De tool bouwt een sociaal netwerk in het bedrijf, maar werkt ook met populaire consumententoestellen.

Met Quad kun je binnen het bedrijf informatie delen tussen collega’s, ook met iPhones en iPads. Ook kan de software tonen waar je collega’s zich in het bedrijf bevinden.

Brug slaan
Quad is een van de vier producten die Cisco afgelopen vrijdag heeft voorgesteld. De andere drie zijn videosoftware Prosumer Video, de online werkbank voor video Focalpoint en WebEx Connect 6.5.

De nieuwe producten van Cisco proberen een brug te slaan tussen de bedrijfswereld en die van consumenten. Het bedrijf speelt in op de vraag van werknemers om ook in het bedrijf sociale netwerken te gebruiken. Het grote verschil met de bestaande, niet-zakelijke sociale netwerken is dat beleidsregels en beveiliging kunnen worden afgedwongen.

Profielen voor personeel
Werknemers kunnen in het sociale netwerk hun eigen profielen maken. Het stelt collega’s in staat elkaar makkelijker te vinden op basis van de vaardigheden die in het profiel staan. Er kunnen ook groepen gemaakt worden rond gemeenschappelijke interesses.

Quad is bedoeld voor de grotere bedrijven. Het zal netjes samenwerken met contentmanagementsoftware zoals Microsoft Sharepoint, EMC Documentum, Salesforce.com en Oracle. Verder komt er ook een integratie met WebEx van Cisco zelf.

Het platform Quad wordt op 1 november vrijgegeven.

Advertentie