Canonical, het bedrijf achter Ubuntu Linux, werkt momenteel aan een besturingssysteem voor tablet-pc’s. Het bedrijf werkt daarvoor samen met enkele grote hardwarefabrikanten. Tot nu toe bestaan er alleen Ubuntuversies voor servers, laptops, pc’s en netbooks. In 2008 werkte Canonical al wel aan een versie voor mobile internet devices (MID), maar die technologie is nooit echt […]

Advertentie

Canonical, het bedrijf achter Ubuntu Linux, werkt momenteel aan een besturingssysteem voor tablet-pc’s. Het bedrijf werkt daarvoor samen met enkele grote hardwarefabrikanten.

Tot nu toe bestaan er alleen Ubuntuversies voor servers, laptops, pc’s en netbooks. In 2008 werkte Canonical al wel aan een versie voor mobile internet devices (MID), maar die technologie is nooit echt van de grond gekomen.

Maverick Meerkat
Met het succes van tablet-pc’s wil de softwaremaker daar nu zelf een besturingssysteem voor ontwikkelen. Daarvoor zal hij moeten opboksen tegen Android, iOS en Nokia’s Meego.

De nieuwe versie zal gebaseerd zijn op Ubuntu 10.10 (Maverick Meerkat) en is eind 2011 beschikbaar. Voor de ontwikkeling moeten er wel enkele grote aanpassingen worden doorgevoerd, zoals een touchscreeninterface.

Om een betere batterijlevensduur en driver support te garanderen, praat Canonical met enkele industriereuzen, zoals Intel en Texas Instruments.

Advertentie