Nieuws

Microsoft verzuimt lek te patchen

Gebruikers van Office XP krijgen geen patch meer voor een gevaarlijke zwakke plek in hun softwarepakket. Het is al de tweede keer in een half jaar tijd dat Microsoft verzuimt een ouder product te beveiligen.

Office XP, dat debuteerde in 2001, wordt nog tot midden 2011 ondersteund door Microsoft. Gebruikers blijven echter kwetsbaar voor aanvallen omdat de softwaregigant een patch maken voor het lek te moeilijk of ingrijpend vindt.

Patch Tuesday
De beslissing werd meegedeeld in een van de tien updates die Microsoft deze week tijdens zijn maandelijkse patchdinsdag uitrolde. In de uitleg bij securitybulletin ms10-036 staat te lezen dat Office XP de nodige architectuur ontbeert om makkelijk een oplossing te bieden.

[related_article id=”161452″]

Het zou in principe wel mogelijk zijn, maar dan moet de kantoorsuite praktisch helemaal herschreven worden. En zelfs dan zou de compatibiliteit met andere programma’s in het gedrang komen, beweert Microsoft.

Fix it-tool
Een patch voor het lek komt er dus niet, maar er wordt wel een beschermingstool aangeboden. Hierdoor kunnen Office XP-gebruikers op hetzelfde beveiligsingniveau van Office 2003 en 2007 komen.

Het is al de tweede keer sinds september 2009 dat Microsoft verzuimt een lek te patchen. Vorig jaar ging het om een kwetsbaarheid in de TCP/IP-implementatie van Windows 2000 en XP. De redenen die ze toen aanhaalden, zijn dezelfde als die van dinsdag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business