Meerdere ontwikkelaars hebben geklaagd over verdwijnende applicaties in de Android Market. Google zegt de fout te hebben hersteld. Maar, klopt dit wel? Volgens de website Webwereld zijn de makers niet overtuigd. Dat de oorzaak van de fout onduidelijk is, baart hen zorgen. De Japanse ontwikkelaar Big, van de applicatie ShopSavvy, stelt dat zijn applicatie nog steeds […]

Advertentie

Meerdere ontwikkelaars hebben geklaagd over verdwijnende applicaties in de Android Market. Google zegt de fout te hebben hersteld. Maar, klopt dit wel?

Volgens de website Webwereld zijn de makers niet overtuigd. Dat de oorzaak van de fout onduidelijk is, baart hen zorgen. De Japanse ontwikkelaar Big, van de applicatie ShopSavvy, stelt dat zijn applicatie nog steeds onvindbaar is.

Daarnaast klagen de ontwikkelaars over gemiste omzet en slechte communicatie vanuit Google.

Verwoestende update
Toen applicatieontwikkelaars vorige week hun programma een update gaven, verdwenen de applicaties plots. Het duurde liefst vijf dagen voordat de zoekgigant antwoordde op een klacht op het Androidforum.

Nu schrijft het bedrijf op de Android Developers Blog dat de bug hersteld is en dat applicaties vermoedelijk weer beschikbaar zijn in de Android Market. Ook biedt Google zijn excuses aan voor het gebrek aan communicatie.