Google nu sneller met Caffeine

Wie af en toe iets opzoekt met Google zal misschien geen verandering merken, maar er is zwaar gesleuteld aan de zoektechniek. De nieuwe Caffeine-technologie belooft nieuwe pagina’s en inhoud veel sneller op te kunnen pikken.

De indexeringstechnologie achter Caffeine werd het afgelopen jaar uitvoerig getest, zo lezen we op de officiële Google-blog. “Caffeine levert zoekresultaten die voor de helft nieuwer zijn dan onze vorige indexeringstechniek kon aanbrengen”, schrijft de zoekgigant.

Noodzaak
Een nieuw systeem was volgens Google dringend nodig vanwege de explosie aan blogs, filmpjes en sociaalnetwerkdiensten op het internet de afgelopen jaren.

De oude index bestond uit verschillende lagen die, afhankelijk van het belang ervan, sneller of minder snel werden geüpdatet. Om een laag te verversen werd het hele internet opnieuw geanalyseerd. Hierdoor duurde het relatief lang voordat een gevonden pagina in de zoekindex terechtkwam.

Continu updaten
Caffeine zal echter kleinere stukjes van het web analyseren en de zoekindex continu updaten. Worden er nieuwe pagina’s of nieuw materiaal op een website ontdekt, dan kan dit meteen aan de zoekindex toegevoegd worden.

Google heeft Caffeine ontwikkeld met de toekomst van het internet in het achterhoofd. De technologie is niet alleen up-to-date, ze kan ook als basis dienen voor nieuwe zoektechnieken. Of Caffeine deze week in zijn geheel wordt uitgerold, of beetje bij beetje, is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business