Eerste servicepack voor Windows 7

Microsoft heeft aangekondigd dat er in juli een publieke bèta van Service Pack 1 voor Windows 7 komt.

Het updatepakket zou op zich weinig nieuwtjes bevatten. Toch wordt SP1 vaak als symbolisch belangrijk beschouwd. Zo wachten veel bedrijven op SP1 in de veronderstelling dat dit een aantal functies toevoegt en kinderziektes wegwerkt.

De aankondiging is gedaan op de conferentie TechEd die deze week in New Orleans (VS) plaatsvindt. “Terwijl de nieuwe functies voor Windows Server 2008 R2 wel voordelen hebben voor Windows 7, zoals een rijkere virtuele desktopervaring, zal SP1 geen nieuwe functies voor Windows 7 zelf bevatten”, zegt Gavriella Schuster van Microsoft in een blogpost.

Zowel Windows 7 als Server 2008 R2 krijgt in juli een bèta van het servicepack. Over de definitieve releasedatum wordt nog niets gezegd, al zullen de updates voor Windows 7 dus vooral bugs en beveiligingslekken oplossen.

Windows Azure
Voor het cloudgebaseerde besturingssysteem Windows Azure komt er een update die ondersteuning biedt voor de laatste versie van Visual Studio, .Net Framework en de SQL Azure Cloud-database.

Verder laat Microsoft weten dat ontwikkelaars in de toekomst applicaties boven op Bing kunnen bouwen. Deze toepassingen kunnen zelfs bij Bing.com worden gedraaid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business