HP gaat een paar nieuwe printers voorzien van een e-mailadres waarnaar je documenten kunt mailen om ze af te drukken. Het concept kan een kleine revolutie veroorzaken voor de printermarkt. Zodra een printer is aangesloten op het web, kan je vanaf elk toestel met e-mailfunctionaliteit (bijvoorbeeld smartphones en tablets) documenten of foto’s afdrukken. Bovendien zijn […]

Advertentie

HP gaat een paar nieuwe printers voorzien van een e-mailadres waarnaar je documenten kunt mailen om ze af te drukken.

Het concept kan een kleine revolutie veroorzaken voor de printermarkt. Zodra een printer is aangesloten op het web, kan je vanaf elk toestel met e-mailfunctionaliteit (bijvoorbeeld smartphones en tablets) documenten of foto’s afdrukken. Bovendien zijn er geen drivers meer nodig.

De online printfunctie heet HP ePrint en is volgens de website Mashable een uitloper van Google Cloud Print. Elke printer krijgt een uniek e-mailadres en kan ook documenten van Google Cloud halen. Met behulp van een touchscreen op de printer kan er ook rechtstreeks vanaf Google Docs worden geprint, zonder computer.

Facebookfoto’s
Naast een samenwerking met Google overweegt HP nog andere mogelijkheden met zijn cloudprinter. Zo zou je eenvoudig Facebookfoto’s of op maat gemaakte routekaarten kunnen afdrukken. Op zich niets nieuws, maar voortaan misschien wel een stuk eenvoudiger.

Een andere toekomstmogelijkheid is om op specifieke tijdstippen te printen. Zo zou je elke dag je eigen krant kunnen afdrukken, die dan advertenties op maat bevat. Al lijkt het ons twijfelachtig of lezers werkelijk hun eigen inkt en papier aan reclame willen besteden.

Hoe de e-mailfunctie precies werkt, is voorlopig onduidelijk. Maar het zal vermoedelijk niet helemaal zoals het huidige e-mailsysteem werken. Je zult maar maandagochtend op kantoor komen en een paar duizend spamberichten terugvinden…

Advertentie