Ballmer verdedigt pc

Steve Ballmer gelooft niet dat de computer is afgeschreven. Volgens hem zijn gespecialiseerde toestellen zoals de iPad niet voor iedereen betaalbaar.

De baas van Microsoft heeft dit gezegd op de conferentie All Things Digital, eind vorige week. Volgens hem zullen ‘algemene’ pc’s blijven bestaan, terwijl gespecialiseerde toestellen zoals de iPad functies verdubbelen.

“Niets wat mensen vandaag op een pc doen, zal morgen irrelevant worden”, zegt Ballmer. Wel is hij ervan overtuigd dat alternatieve toestellen populairder worden. “Maar er zal een algemeen toestel zijn dat alles doet wat je wil. Want ik denk niet dat de hele wereld vijf toestellen per persoon zal kunnen betalen.”

[related_article id=”161452″]

Met die uitspraak verwijst hij naar het huidige technologielandschap waarin smartphones, muziekspelers en tablets dingen mogelijk maken die je al kon met een laptop. Maar ze zullen volgens Ballmer nooit alle functionaliteiten van een volwaardige computer overnemen. Mensen zullen daardoor altijd een overkoepelend toestel nodig hebben.

Ballmer benadrukt zijn kritiek met een sarcastisch voorbeeld over de iPad. “Iemand probeerde er gisteren tijdens een vergadering notities mee te nemen. Dat was leuk, de vergadering ging niet echt heel snel.”

Volgens de topman van Microsoft is het de taak van zijn bedrijf om groei te vinden buiten de traditionele pc-markt, waar Apple momenteel de leiding in neemt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business