Weer beveiligingslek in Flash en Acrobat

Flash Player heeft een kritiek lek, zo laat maker Adobe weten in een beveiligingsbulletin. Aanvallers kunnen via het lek de computer overnemen.

Door het lek zijn computers met Adobe Flash een vogel voor de kat. De kwetsbaarheid wordt op dit ogenblik al gebruikt door hackers om computers te kraken. Een officiële oplossing voor het probleem is er nog niet.

Meerdere versies van de software worden getroffen. Het gaat om Adobe Flash Player 10.0.45.2, 9.0.262 en eerdere versies uit de reeksen 10.0.X en 9.0.x voor Windows, Macintosh, Linux en Solaris. Bij Adobe Reader en Acrobat gaat het om versies 9.3.2 en vroegere 9.x-versies voor Windows, Macintosh, Linux en Solaris.

Adobe heeft vastgesteld dat het lek niet voorkomt in de release candidate van Flash Player 10.1 en in Adobe Reader en Acrobat 8.x.

Geen oplossing
Adobe heeft nog geen oplossing, maar wel tips voor mensen die de risico’s willen beperken. Zo raadt het bedrijf aan om de release candidate van Flash te installeren.

Gebruikers van Adobe Reader en Acrobat kunnen kunnen best het bestand authplay.dll verwijderen, een andere naam geven of ontoegankelijk maken. Als een gebruiker dan een pdf met SWF-inhoud opent, zal Reader nog wel crashen. Maar hackers kunnen daar geen gebruik van maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business